Helyes táplálkozás - vegetáriánus
A Jógatáplálkozás tiszta, egyszerű, természetes ételekből áll, amelyek könnyen emészthetőek, és elősegítik az egészséget. Az egyszerű ételek segítik az emésztést és a tápanyag beépítését. A tápanyagok öt kategóriába sorolhatók: fehérjék, szénhidrátok, zsírok,vitaminok és ásványi anyagok, valamint rostanyagok. A természetes környezetből származó élelem fogyasztása, amely jó minőségű talajon nőtt, segít a jobb tápanyag ellátásban.
A természetben van egy körforgás, amelyet „táplálék körnek” vagy „táplálékláncnak” neveznek. A Nap minden energia forrása a bolygónkon. Mivel a tápláléklánc kezdetén található élelmet közvetlenül a Nap táplálja, ennek a legnagyobb az életet elősegítő hatása. Az állati hús "másodkézből" származó tápanyagforrás és így alárendelt szerepet tölt be.
Minden természetes élelem (gyümölcsök, zöldségek, magok, diófélék és gabona) különböző mennyiségben és mértékben tartalmazza az alapvető tápanyagokat. A növényi fehérjék könnyen feldolgozhatók a szervezet számára.
A tejtermékek, a hüvelyesek, a diófélék és a magok biztosítják a vegetáriánusok számára a megfelelő fehérjeforrást. A legjobb étkezési terv a jógázok számára az, ha a táplálékuk egyszerű, természetes, friss ételekből áll.
A jógatáplálkozás valójában ennél is igényesebb, figyelembe veszi az étel elmére gyakorolt finom hatásait, és elkerüli a túlzottan izgató hatású ételeket. Előnyben részesíti azokat, amelyek nyugtatják az elmét és élesítik a gondolkodást.
A Jóga-táplálkozás magas szintű egészséghez, élénk intellektushoz és derűs, nyugodt elméhez segít hozzá.
|